Rozacee – tratament laser Vbeam Perfecta si GentleMaxPro la DermaLife

Rozacee – tratament laser Vbeam Perfecta și GentleMaxPro

1. Ce este și care sunt posibilitățile de tratament?

Rozaceea (care include și cuperoza) este o boală inflamatorie cutanată, cu evoluție cronică, care afectează în special persoanele adulte, cu preponderență femei, iar debutul bolii este în general după vârsta de 30 de ani.

Din punct de vedere clinic, există mai multe forme de boală (eritematotelengiectatic, papulo pustulos, rinofima și rozaceea oculară), de severități variabile, și stabilirea formei clinice și a gradului de severitate este importantă pentru stabilirea terapiei adecvate.

De aceea, prezentarea precoce la medicul dermatolog permite instituirea unui tratament corespunzător și previne dezvoltarea unor forme avansate de boală.

Rozacea are un impact negativ semnificativ asupra calității vieții, iar pacienții sunt evaluați și judecați pe baza aspectului fizic, și li se atribuie în mod total eronat anumite comportamente și obiceiuri mai puțin onorabile.

2. Care sunt cauzele bolii?

Cauzele bolii nu sunt cunoscute cu exactitate, în schimb se recunoaște rolul factorului genetic în dezvoltarea bolii și impactul factorilor de mediu asupra progresiei bolii. Rozaceea afectează în general persoanele cu un fototip deschis, cu pielea albă, ochii albaștri sau verzi, părul blond sau roșcat.

Tulburarea primordială este la nivel vascular, respectiv pacientul cu rozacee are o instabilitate vasomotorie accentuate și prezintă reacții exagerate de vasodilatație (de înroșire a pielii) la stimuli anodini, comuni, și care la o persoană obișnuită nu determină nici un fel de reacție.

Acești factori se numesc factori trigger, iar cei mai importanți sunt expunerea la soare și stresul neuropsihic, efortul fizic și alimentele condimentate sau fierbinți, anumite produse cosmetice și consumul de alcool, unele medicamente precum și temperaturile extreme.

Pe de altă parte, rozaceea se asociază relativ frecvent cu o serie de afecțiuni din sfera digestivă, boli cardiovasculare, tulburări metabolice sau afecțiuni neurologice.

3. Care sunt posibilitățile de tratament în rozacee?

Primul pas către un tratament eficient și sigur este o consultație individualizată, personalizată atât pentru a evalua gradul de severitate al bolii cât și pentru stabilirea investigațiilor de laborator și a consulturilor interdisciplinare care se impun.

Din punct de vedere al tratamentului laser, în Clinica DermaLife există tehnologia completă considerată gold standard la nivel mondial, respectiv Vbeam Perfecta (Pulsed Dye Laser – PDL 595 nm) și Gentle Max Pro (prin Nd-YAG 1064 nm).

Practic, se pot trata absolut toate modificările asociate cu rozaceea (cuperoza, telangiectaziile sau vasele de sânge sparte precum și leziunile papulopustuloase - leziunile cu un conținut purulent).

Abordarea completă și complexă a pacientului cu rozacee cuprinde și instituirea metodelor de fotoprotecție adecvate și precum și recomandarea de produse dermatocosmetice adaptate și personalizate.

De asemenea, pacientul primește si informațiile necesare despre un regim alimentar corect (cu specificarea clară a alimentelor interzise ) precum și ,un jurnal al pacientului cu rozacee, în vederea identificării factorilor trigger.

Tratamentul laser în rozacee determină reducerea roșeții pielii și corectarea simultană a semnelor asociate cu procesul de skin aging (prin stimularea sintezei de colagen și acid hyaluronic proprii pielii). Intervențiile laser realizate în Clinica DermaLife conduc la reducerea numărului de leziuni cutanate și obținerea unui aspect uniform al pielii, cu ameliorarea calității vieții pacienților.

Intervențiile laser pentru rozacee cu tehnologia din Clinica DermaLife, respectiv Vbeam Perfecta și GentleMaxPro, nu sunt dureroase și nu necesită anestezie, au durată mică (30-40 de minute), nu implică îngrijire complicată după intervenție (pacientul își poate relua activitatea imediat) și pot fi integrate perfect în programul social și profesional al pacientului cu rozacee!

Ai nevoie de mai multe informații ?

Solicită sfatul specialistului

Medicii care realizează această procedură

Pop Raluca Medic Specialist
Pop Raluca
Tehnician 2 Dermalife Oradea
Tehnician 2 Dermalife Oradea

Alte Proceduri

Vezi alte soluții eficiente disponibile în clinică